SuitX

SuitX is het enige exoskeletbedrijf op de markt dat drie afzonderlijke exoskeletmodules aanbiedt. Die zijn ontworpen om samen te werken om de schouders, rug en benen te ondersteunen. De innovatieve exoskeletten van SuitX zijn ontstaan ​​in het Human Engineering Lab van de University of California, Berkeley (Amerika).

Elke module kan afzonderlijk of in combinatie worden gedragen om zeven verschillende configuraties te maken om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de klant.

Website van SuitX

Assortiment SuitX

De afzonderlijke exoskeletmodules kunnen worden gebruikt tegen rug-, schouder- en knieblessures bij de verschillende werkzaamheden en houdingen. SuitX helpt bij het identificeren van de oplossing en biedt daar het juiste exoskelet voor aan. 

ShouderX: ondersteunt de armen door de krachten op de schouder te verminderen, waardoor de drager taken van borst tot plafond voor langere tijd met minder inspanning kan uitvoeren.

BackX: ondersteunt het bovenlichaam door het verminderen van krachten en koppels op de onderrug van een drager bij het buigen.

LegX: ondersteunt de knie door de krachten op het kniegewricht en de quadriceps tijdens het hurken te verminderen, waardoor de drager langere tijd in inspannende houdingen kan blijven.

Elk kan afzonderlijk worden gedragen of worden gecombineerd om de taak van de gebruiker te optimaliseren. Zie onderstaande video voor meer info.