Ekso Bionics Industrial

Sinds 2005 gebruikt Ekso Bionics exoskelet-technologie om de natuurlijke vaardigheden en de kwaliteit van leven te verbeteren. Ekso Bionics biedt medische exoskeletten aan om verlamde mensen te laten staan en lopen. Daarnaast verbeterd ze ook de capaciteiten van werknemers wereldwijd doormiddel van werk-exoskeletten in te zetten. 

De missie van Ekso Bionics is: "om de menselijke beweging te versterken door kracht, uithoudingsvermogen en mobiliteit in medische en industriële toepassingen te verbeteren met geavanceerde robotica."

Website van ekso BIONICS Industrial

De volgende werk exoskeletten heeft Ekso Bionics in hun assortiment:

  • eksoVest: is een werk exoskelet voor het bovenlichaam, om de armen en schouders van een werknemer te ondersteunen. EksoVest biedt meer ondersteuning doormiddel van een veer aangedreven mechanisme. Door EksoVest te gebruiken kon ekso BIONICS feedback verzamelen. Wat bij heeft gedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie eksoEVO werk exoskeletten.
  • eksoEVO: is de nieuwe generatie werk exoskelet voor het bovenhands werken. Het is speciaal ontworpen om de productiviteit te verhogen en vermoeidheid te verminderen, met als doel werkgerelateerde verwondingen aan nek, schouder en rug te elimineren. Voortbouwend op het eerste industriële vest in de branche, EksoVest, is EVO 's werelds meest lichtgewicht, duurzame, ondersteunende en natuurlijk volgende industriële exoskelet in zijn soort.
  • eksoHULC: HULC, of Human Universal Load Carrier, is een hydraulisch exoskelet dat ontworpen is om soldaten in gevechten te helpen een lading tot 91kg te dragen met een topsnelheid van 16 km/uur gedurende langere tijd.