ReWalk robotics

ReWalk Robotics is een israelisch bedrijf in de medische hulpmiddelen. Wat aangedreven medische exoskeletten ontwerpt, ontwikkelt en commercialiseert. Deze medische exoskeletten bieden loopfunctie en mobiliteit aan personen met een beperking aan de onderste ledematen.

De missie van Rewalk Robotics is daarom ook: "om de kwaliteit van leven van mensen met een beperking aan de onderste ledematen fundamenteel te veranderen door het creëren en ontwikkelen van marktleidende robottechnologieën"

Mijn ervaring:

Ik (Dennie Jager) loop iedere week nog in het exoskelet van ReWalk Robotics. Ondanks dat het exoskelet hartstikke duur is, is het in mijn optiek elke euro waard geweest. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat het exoskelet goedkoper wordt, zodat meer mensen ook deze kans kunnen krijgen, die ik toen heb gekregen.

Het exoskelet van ReWalk Robotics heeft mijn leven dus positief veranderd. Ik heb weer energie gekregen om nieuwe doelen te stellen en mee te willen werken in de ontwikkeling van het exoskelet: ik heb er een nieuw levensdoel bijgekregen, waar ik hoop dat mensen met een dwarslaesie minder lichamelijke ongemakken gaan meemaken!

Website van Rewalk Robotics

De volgende medische exoskeletten biedt ReWalk Robotics aan:

ReWalk Robitics biedt momenteel oplossingen voor revalidatie na een beroerte of ruggenmergletsel. Dat zijn de:

  • ReStore™ Exo-Suit: is voor revalidatie na een beroerte. De ReStore Exo-Suit is een aangedreven, lichtgewicht, draagbaar zacht exoskelet voor gebruik bij de revalidatie van personen met een handicap aan de onderste ledematen als gevolg van een beroerte. ReStore is een veelzijdige en efficiënte looptrainingsoplossing die ondersteuning biedt bij zowel dorsaalflexie als plantairflexie, om daarbij functionele looptraining te vergemakkelijken.Meer weten over de ReStore Exo-Suit


  • ReWalk™ Personal 6.0: het medische exoskelet voor ruggenmergletsel. Met dit ReWalk-systeem kan de gebruiker van het apparaat zitten, staan, lopen, draaien en kan hij trappen op- en aflopen. Gebruikers van ReWalk Personal 6.0 kunnen het exoskelet zelfstandig bedienen. Doormiddel van een horloge (zie onderstaande filmpje).Meer weten over de ReWalk Personal 6.0