Project March

Project MARCH is een non-profit DreamTeam. Het team bestaat uit studenten van verschillende studiejaren en achtergronden. Deze studenten zetten de studie een jaar lang op pauze, om zich volledig te kunnen inzetten voor de ontwikkeling van een veelzijdig en gebruiksvriendelijk medisch exoskelet. De werkplaats van Project MARCH bevindt zich in de Dreamhall op het TU Delft.

Ieder collegejaar wordt een nieuw Project MARCH team samengesteld. Vanaf september tot en met het einde van de zomer wordt ieder jaar een nieuw medisch exoskelet ontwikkeld. Gedurende het jaar worden ontwerpkeuzes en projectvoortgang uitgebreid gedocumenteerd. Dit vinden zij erg belangrijk. Aan de overdracht van het project van team op team wordt veel aandacht besteed. Zo zorgen ze ervoor dat de teams die na hun komen een goede basis hebben om een zo degelijk mogelijk nieuw ontwerp neer te zetten.

DARE (Association for Rehabilitation Exoskeletons)

Zo creëerde de groep studenten van Project MARCH. De naam DARE, wat staat voor Dutch Association for Rehabilitation Exoskeletons. Waar ik (Dennie Jager) onderdeel van ben en daarbij ondersteuning biedt met mijn ervaring.

Het doel van DARE is om een ​​netwerk te creëren voor iedereen die geïnteresseerd is in exoskelettechnologie. Tegenwoordig wordt steeds meer kennis vergaard over dit onderwerp. DARE is opgericht om deze kennis over te dragen en geïnteresseerden met elkaar in contact te brengen. Op dit platform vind je informatie over verschillende aspecten die exoskelet(technologie) met zich meebrengt. Dit omvat medische onderwerpen, technische onderwerpen en gebruikerservaringen.

Mijn verhaal op de DARE website

Website van Project March

De Cybathlon

De Powered Exoskeleton Race is het discipline waar Project MARCH aan meedoet! De obstakels die hierbij komen kijken representeren dagelijkse activiteiten die niet-rolstoelgebruikers gemakkelijk kunnen uitvoeren, maar die zo goed als onmogelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Teams kunnen hier hun exoskelet testen op toepasbaarheid in het dagelijks leven, eigen prestaties vergelijken met andere teams, publiciteit aantrekken en kennis uitwisselen met andere teams. Ieder jaar probeert de organisatie van de Cybathlon de obstakels dusdanig moeilijker te maken, dat teams uitgedaagd worden om ieder jaar te blijven innoveren. Aan deze wedstrijd doen teams uit landen van over de hele wereld mee. Project MARCH is het enige deelnemende team dat volledig uit studenten bestaat.

Het idee van de Cybathlon is dat deze, net als de Olympische Spelen, elke 4 jaar zal worden gehouden in Zürich. Tussen deze vierjaarlijkse wedstrijden zitten een jaarlijkse spin-off: de Cybathlon Experience. 

Website van de Cybathlon