Ekso Bionics Health

Sinds 2005 gebruikt het Amerikaans bedrijf Ekso Bionics exoskelet-technologie, om de natuurlijke vaardigheden en de kwaliteit van leven te verbeteren. Ekso Bionics biedt medische exoskeletten aan om verlamde mensen te laten staan en lopen. Daarnaast verbeterd ze ook de capaciteiten van werknemers wereldwijd doormiddel van werk-exoskeletten in te zetten. 

De missie van Ekso Bionics is: "om de menselijke beweging te versterken door kracht, uithoudingsvermogen en mobiliteit in medische en industriële toepassingen te verbeteren met geavanceerde robotica."

Ervaring:

Persoonlijk heb ik (Dennie Jager) weinig ervaring met de eksoNR. Heb wel een aantal keer de eksoNR in het echt mogen zien, maar heb er zelf (nog) niet in kunnen gelopen.

Website van EksoBionics Health

De eksoNR

De eksoNR Exoskeleton 

Ontworpen om patiënten met beroertes, hersenletsel en dwarslaesie te helpen staan en lopen. Tijdens de revalidatie wordt in samenwerking met de behandelaar en de eksoNR exoskeleton de nodige ondersteuning gegeven aan de wervelkolom, romp en benen, inclusief heup-, knie- en enkelgewrichten. Met als doel om de bewegingspatronen te bevorderen in alle fasen van fysieke revalidatie van de patient.

Daarnaast is de eksoNR exoskeleton het eerste medische exoskelet dat is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor medische toepassingen bij de behandeling van patiënten met beroertes, hersenletsel en dwarslaesie.