Cyberdyne HAL 

CYBERDYNE werd in juni 2004 opgericht als een Japanse universitaire onderneming. Met als doel om de verschillende maatschappelijke problemen op te lossen in Azie. Denk aan de steeds ernstiger wordende situatie met een dalend geboortecijfer en een vergrijzende bevolking. CYBERDYNE richt zich in het specifiek op de welzijn van de eindgebruiker, om daarbij de ideale fysieke omstandigheden te creëren.

Dit doen ze doormiddel van onderzoek, ontwikkeling en produceren van actieve werk exoskeletten. Gericht op de welzijn, werkplek en gebruiksgemak van de eindgebruiker. Met als uitsgangpunt om het exoskelet en mensen met elkaar te verbinden.


Bekijk de website van Cyberdyne

Overview Cyberdyne HAL Exoskeleton

CYBERDYNE HAL-exoskelet

De HAL [Hybrid Assistive Limb] is 's werelds eerste medische exoskelet die de fysieke functies van de drager verbetert, ondersteunt en regenereert volgens de bedoelingen van de drager. Kortom de drager bepaald door zijn eigen hersen- en zenuwoutput wat het exoskelet gaat doen. Vanwege deze functie wordt het ook wel een "Wearable Cyborg" genoemd.

Wanneer de drager probeert zijn benen te bewegen. Sturen de hersenen een signaal naar de spieren. Op dat moment verschijnt er een heel zwak signaal op het huidoppervlak van de drager. Met behulp van de sensoren, die aan het huidoppervlak zijn bevestigd, detecteert HAL deze zogenaamde "bio-elektrische signalen" om de gewenste bewegingen uit te voeren met de vrijwillige commando's van de drager.