Bioservo

Bioservo Technologies is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in draagbare spierversterkende systemen voor mensen die behoefte hebben aan extra kracht en uithoudingsvermogen. Alle hun producten en systemen zijn gebaseerd op de  SEM(Soft Extra Muscle)-technologie, om mensen sterk, gezond en gemotiveerd te houden.

Waaronder de Ironhand exoskelet van Bioservo Technologies. De Ironhand is een exoskelet in de vorm van een handschoen die de krachten van de hand aanvult totdat het benodigde krachtniveau bereikt is. De handschoendrager heeft slechts een klein deel van de eigen krachten nodig voor een taak omdat de Ironhand de rest doet. De gebruiker van de Ironhand draagt de handschoen aan één of beide handen. De handschoen is verbonden aan een lichte rugzak met daarin een motor en de batterijen. De handschoen wordt geactiveerd met een afstandsbediening waarmee tevens de kracht van de Ironhand aangepast kan worden. 

Website van Bioservo

Ironhand exoskelet

Eigenschappen Ironhand

De Ironhand is comfortabel, verstelbaar en flexibel zodat de gebruiker onbeperkte bewegingsmogelijkheden heeft. De Ironhand heeft daarom de volgende eigenschappen:

  • Grijpkracht neemt toe met 25%
  • Knijpsterkte verhoogd met 14%
  • Duidelijk verbeterde handfunctie